Consiliile Consultative și Științifice de Tineret din liceele din Hațeg și Arad

Cu „𝘼𝙘𝙩𝙞𝙫𝙖̆𝙢 𝙫𝙞𝙞𝙩𝙤𝙧𝙞 𝙡𝙞𝙙𝙚𝙧𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙥𝙧𝙤𝙩𝙚𝙘𝙩̦𝙞𝙖 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞𝙞” am ajuns la încă două licee aflate în proiect: Liceul Teoretic Ion Constantin Brătianu din Hațeg și Colegiul National „Elena Ghiba-Birta” Arad din Arad.
Temele de discuții au fost legate de imposibilitatea comunităților de a utiliza anumite resurse, în special lemne de foc (în Hațeg) și construcțiile temporare ale pescarilor de pe malurile și insulele Mureșului, zone cu protecție strictă. Prin aceste construcții oamenii distrug locurile de cuibărit ale păsărilor. Pe lângă riscurile menționate, aceste specii sălbatice sunt permanent amenințate de activități precum: bărcile motorizate, deversări de substanțe în apă (de la balastiere, vehicule), defrișări ilegale, resturile alimentare sau din plastic în zonele de agrement, braconaj etc.
La finalul fiecărei întâlniri elevii au creat Consiliile Consultative și Consiliile Științifice, aferente fiecărui liceu. Aceste consilii vor fi gestionate de elevi, pentru fiecare arie protejată – Parcul Natural Lunca Mureșului și Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina.
Prin acest proiect național, oferim suport și expertiză în creșterea capacității programelor de educație pentru natură, pentru parcurile naționale și naturale, din România.
Proiectul „Activăm viitori lideri pentru protecția naturii” este realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.educatieecologica