Activități în liceele din Târgu-Jiu și Bumbești-Jiu

Lecțiile din licee continuă!


„Atelierele susținute în cele 4 licee din Târgu-Jiu și Bumbești-Jiu mi-au reconfirmat interesul crescut pe care îl au tinerii pentru tot ceea ce înseamnă natura, protecția naturii, ariile protejate, flora și fauna din zona lor. Prin răspunsurile oferite, prin participarea lor activă la ateliere, prin problemele și soluțiile identificate, elevii au demonstrat că nu sunt nepăsători și că le-ar plăcea să fie mai mult implicați în ceea ce înseamnă protecția și conservarea ariilor protejate.

Designul atelierelor a fost conceput în așa fel încât să îi provoace pe adolescenți să aibă o privire critică asupra influenței omului asupra ariilor naturale protejate și în același timp le-a oferit posibilitatea să propună soluții la problemele identificate.Elevii au lucrat în grupuri mici, au vizionat filmulețe în VR, au folosit platforma Menti, au aflat mai multe despre rolul și importanța ariilor naturale protejate din zona lor și au evaluat modul de desfășurare al atelierelor.

Cei mai activi și pasionați vor putea să facă parte din Consiliile Consultative și Științifice pentru tineret ale administrațiilor ariilor protejate din zona lor, respectiv a Parcului Național Defileul Jiului.”

Trainer: Marian Ancuța.