ESCAPE Tent – cortul de activități și educație pentru natură, în cadrul Forumul Orașelor Verzi

ESCAPE Tent – cortul de activități și educație pentru natură, din cadrul Forumului Orașelor Verzi (FOV) – Brașov 2023 este instrumentul dezvoltat în proiectul 𝐴𝑐𝑡𝑖𝑣𝑎̆𝑚 𝑉𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖 𝐿𝑖𝑑𝑒𝑟𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑃𝑟𝑜𝑡𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑎 𝑁𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖𝑖, instrument pe care le-am folosit la evenimentul ”𝙀𝙙𝙪𝙘𝙖𝙩̦𝙞𝙚 𝙨̦𝙞 𝙖𝙘𝙩𝙞𝙫𝙞𝙨𝙢 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙖 𝙪𝙧𝙗𝙖𝙣𝙖̆ 𝙖 𝘽𝙧𝙖𝙨̦𝙤𝙫𝙪𝙡𝙪𝙞”.

ESCAPE Tent este un joc de echipă prin care participanții sunt provocați să rezolve o serie de sarcini pentru a putea atinge un obiectiv. În conceptul ”escape room”, obiectivul este de a găsi soluția pentru ieșirea din cameră. În conceptul „escape tent” obiectivul este de a ieși din cort pentru a găsi elementele naturale cu care se 𝙨𝒂𝙡𝒗𝙚𝒂𝙯𝒂̆ 𝒑𝙡𝒂𝙣𝒆𝙩𝒂.
Cum l-am folosit și promovat, în cadrul FOV Brașov:
– Recomandat pentru copiii cu vârsta de 9-14 ani, inclusiv părinții lor;
– Durata unui joc complet: 1 oră;
– Sarcinile sunt cu tematică bazată pe natură: lanț trofic, dieta animalelor, specii de arbori etc.
– Obiectivul jocului: adunarea semințelor care vor salva planeta;
– Obiective de cunoaștere:
  • Dieta ursului
  • Specii din parcuri naționale
  • Dieta unor păsări

ESCAPTE TENT a fost foarte apreciat atât de copii cât și de adulții care au fost suficient de curioși să participe și ei.

 

Proiectul „Activăm viitori lideri pentru protecția naturii” este realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.educatieecologica