Consiliul Consultativ și Științific – la Liceul „Simion Mehedinți”

Prin proiectul „𝘼𝙘𝙩𝙞𝙫𝙖̆𝙢 𝙫𝙞𝙞𝙩𝙤𝙧𝙞 𝙡𝙞𝙙𝙚𝙧𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙥𝙧𝙤𝙩𝙚𝙘𝙩̦𝙞𝙖 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞𝙞” am ajuns la Liceul „Simion Mehedinți”, Vidra , din localitaea Vidra, judetul Vrancea.
Împreună cu Parcul Natural Putna Vrancea – mulțumim Ionuș Irimia – responsabil educație ecologică în cadrul parcului, am creat un spațiu de joacă și învățare pentru 20 de elevi din clasele X – XII.
Am facilitat o „lecție” altfel despre importanța naturii – în special importanța ariiei lor protejate și de ce este vital să conservăm și să protejăm natura, acolo.
La finalul întâlnirii, elevii au format două grupe ce vor reprezenta cele două Consilii de Tineret – Științific și Consultativ ale parcului.
Împreună se vor documenta asupra temei urșilor din parc, cei pe care îi întâlnim pe marginea drumurilor, pericolul pentru oameni, pericolul pentru natură și ce soluții se pot găsi, în această situație.
Proiectul „Activăm viitori lideri pentru protecția naturii” este realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.educatieecologica