Consiliul Consultativ și Științific – la Colegiul Tehnic „General Gh. Magheru” – din Târgu Jiu

Prin proiectul „𝘼𝙘𝙩𝙞𝙫𝙖̆𝙢 𝙫𝙞𝙞𝙩𝙤𝙧𝙞 𝙡𝙞𝙙𝙚𝙧𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙥𝙧𝙤𝙩𝙚𝙘𝙩̦𝙞𝙖 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞𝙞” am ajuns la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu.
Andra Croitoru – responsabil educație ecologică de la Propark-Fundatia pentru Arii Protejate, împreună cu Felicia Sucea, biolog la Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park și profesorul coordonator din cadrul colegiului: Uscatescu Ramona, au creat un spațiu de joacă și învățare pentru elevi din clasele a X- a și a XI – a.
Trainerii noștri au facilitat o clasă de activism și arii protejate, cu multe informații despre natură și o simulare de proces de votare, de la constituirea unui partid, campanie electorală, secție de votare și vot, pentru a înțelege că au un cuvânt de spus – și unul important – în societate.
La finalul întâlnirii, elevii au format două grupe ce vor reprezenta cele două Consilii de Tineret – Științific și Consultativ. Aceștia vor dezbate o situație specifică Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park – și anume: situația conacelor – locuințe temporare & posibilitatea de a fi transformate în locuri de cazare.
Proiectul „Activăm viitori lideri pentru protecția naturii” este realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.educatieecologica