Consiliul Consultativ și Științific – la Liceul „Mitropolit Ioan Mețianu”, din Zărnești

Prin proiectul „𝘼𝙘𝙩𝙞𝙫𝙖̆𝙢 𝙫𝙞𝙞𝙩𝙤𝙧𝙞 𝙡𝙞𝙙𝙚𝙧𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙥𝙧𝙤𝙩𝙚𝙘𝙩̦𝙞𝙖 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙞𝙞” am ajuns la Liceul Teoretic Mitropolit Ioan Mețianu Zărnești.
Alături de Renate Cornici-Dan, de la Propark-Fundatia pentru Arii Protejate au fost Andreea Kurta – ranger la Parcul National Piatra Craiului și profesor coordonator din cadrul liceului – Ciprian Glogojanu, elevii au discutat despre importanța ariei protejate din zona lor și de ce este vital să conservăm și să protejăm natura.
În continuare elevii vor forma două grupe ce vor reprezenta cele două Consilii de Tineret – Științific și Consultativ de pe lângă Parcul National Piatra Craiului și au ca temă principală de lucru una dintre dificultățile cu care se confruntă administrația parcului: conviețuirea animale sălbatice-om.
Prin aceste activități cu elevii din cele 6 licee din România aflate în program, continuăm proiectul „Activăm viitori lideri pentru protecția naturii” – fiind parte din strategia noastră de abordări de management și anume: suport pentru parcurile naționale și naturale, din România, în creșterea capacității programelor de educație pentru natură.
Proiectul „Activăm viitori lideri pentru protecția naturii” este realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.educatieecologica